Maliestraat 3 | 3581 SH | Utrecht +31 (0)85 303 64 29
ADVOCAAT | CO-FOUNDER


DRIES BELJON.

Hij groeide op in het zuiden van land, verhuisde naar Utrecht en woont sinds enkele jaren met zijn vriendin en drie kinderen in Zeist.

Dries is onder meer advocaat van Stichting ImtechClaim en Stichting Woekerpolisproces en is tevens verantwoordelijk voor de procedure die recent speelde bij het Europese Hof van Justitie inzake de woekerpolisaffaire (Nationale Nederlanden vs. Van Leeuwen). Hij is daarnaast initiatiefnemer van de informatieve websites WoekerpolisAdvocaat.nl en RenteswapAdvocaat.nl.

Hij adviseert grote en middelgrote ondernemingen/organisatie op het gebied van financieel recht en ondernemingsrecht, waaronder zijn oude liefde arbeidsrecht. Op het gebied van financieel recht richt hij zich op de advisering van betrokken vermogensbeheerders, belangenbehartigers, (corporate) finance kantoren en andere betrokken partijen inzake zorgplichtissues en naleving van het banken- en effectenrecht. Ook houdt hij zich bezig met het opzetten van fondsen voor gemene rekening (FGR’s), obligatiefondsen en CV’s.

Dries publiceert met enige regelmaat in gerenommeerde dag- en vakbladen. Daarnaast was hij als docent verbonden aan de Beroepsopleiding van de Advocatuur en is hij algemeen bestuurslid van de Vereniging voor Incasso- en Procesadvocaten (VIA).

Daarnaast is Dries lid van relevante verenigingen, zoals
– Vereniging voor Effectenrecht
– Vereniging voor Verzekeringswetenschap
– Vereniging voor Corporate Litigation
– Vereniging voor Incasso- en Procesadvocaten
Mail Dries
dries@leanlawyers.nl
RECHTSGEBIEDEN
FINANCIEEL RECHT
ARBEIDSRECHT
ONDERNEMINGSRECHT
Top
WhatsApp chat