Reactorweg 47 | 3542 AD | Utrecht +31 85 303 64 29
ONZE

SECTOREN.
Startup & Scaleup

We begrijpen dat startups en scaleups met veel vragen en knelpunten zitten en op kort, bondig en betaalbaar advies zitten te wachten. Geen eindeloos gedoe, maar direct toepasbaar. Law made simple noemen we dat. Niet meer, niet minder. Juist in deze fase van je onderneming is het van groot belang om tijdig juridisch advies in te winnen op terreinen als IE, Privacy, HR, M&A en het aantrekken van funding. Geïnspireerd door The LEAN Startup zijn wij medio 2016 begonnen en meer dan welk advocatenkantoor dan ook weten wij dus veel ervaring op dit gebied en weten wij dus wat er van jou en je organisatie gevraagd wordt. Heb je vragen over samenwerkings- of financieringsvormen, juridisch en strategisch advies nodig? Wij hebben onmiskenbaar de benodigde kennis en ervaring in huis en beschikken daarnaast over een breed netwerk van accountants, fiscalisten tot notarissen en van valuators tot investeerders. Twijfel niet en neem direct contact op!

  • Text Hover
  • Text Hover
Bouw & Vastgoed

Commercieel en risicodragend vastgoed is volop in beweging. Transformatie, renovatie, duurzaamheid en energiezuinigheid leiden tot een dynamisch proces waarbij uiteenlopende belangen van de overheid, private investeerders, gebruikers en corporaties een rol spelen. Met ons multidisciplinair team van gespecialiseerde advocaten hebben wij de mogelijkheid snel en vakkundig te schakelen. Wij verzorgen het hele ontwikkelingsproces vanaf de bestemmingswijziging of vergunningsaanvraag tot het opstellen en beoordelen van (turnkey) koopovereenkomsten. We richten ons daarbij niet alleen op woningbouw, kantoren en winkels maar ook op maatschappelijk vastgoed, zorgvastgoed en hotelvastgoed.

Retail & Fashion

De wereld verandert in snel tempo en daarmee ook de behoeften van klanten en consumenten. Hoe ga je daar adequaat en tijdig mee om en welke ontwikkelingen zijn van doorslaggevend belang voor Retail & Fashion organisaties? Onze Retail & Fashion Desk is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen op het gebied van retail en kan buigen op een ruime ervaring in deze sector. Zowel online retailers als traditionele, “stenen” retailers zijn bij ons aan het juiste adres voor alle juridische uitdagingen waarmee jij als retailer te maken heeft. We helpen bij uiteenlopende vraagstukken op het gebied van ICT en privacy, HR-kwesties, vastgoed en franchise. Ook wanneer sprake is van een faillissement of de onderneming (gedeeltelijk) geherstructureerd dient te worden, hebben wij de specialistische kennis in huis.

  • Text Hover
  • Text Hover
Financiële Instellingen

Onze huidige economie wordt in sterke mate beheerst door bancaire financieringsvormen. Uiteenlopende financieringsproducten betreden de markt en vragen een vergaande specialistische kennis van de onderliggende financieringsstructuur, de bijbehorende transactie en het financieel product. Banken en verzekeraars hebben sinds jaar en dag een vergaande zorgplicht ten opzichte van haar klanten. Ons sectorteam heeft jarenlange kennis en de noodzakelijke specialisatie in huis om organisaties bij allerlei financiële en bancaire en verzekeringsgeschillen bij te staan, zowel in als buiten rechte. Daarnaast beschikt ons team over de vereiste expertise om FinTech-bedrijven met raad en daad bij te staan nu zij te maken hebben met strenge - financiële - wetgeving. Wij kennen de financiële sector en begrijpen dat bepaalde businessmodellen onder druk staan. We lossen jouw issues en ambities op praktische en kundige wijze op.

Hotel & Horeca

Ondernemers in de hotelsector en horeca kennen nauwelijks rustige tijden. Zeker niet nu. Je hebt te maken met een oerwoud aan regels, kansen op overnames, liquiditeitsissues door corona. Problemen met vergunningen, overlast en hygiëneregels, maar ook het aangaan van een nieuw huur- of pachtcontract of financiering levert uitdagingen op. Hoe weet je als ondernemer wat (juridisch gezien) redelijk is en wat niet? Hoe zit het met HR en privacyregels? Hoe regel je de de flexibele contracten van oproepkrachten die je bij drukte uit de brand helpen? LEAN LAWYERS heeft een groot aantal klanten in de hotel- en horecasector en helpt je de juiste beslissingen te nemen. Dag in, dag uit. Elke keer weer.

  • Text Hover

MENSEN

Wij geven ruimte voor creatieve ideeën. Wij zoeken en vinden mensen met het LEAN DNA. Steeds weer.

WAARDE

Wij creëren - toegevoegde - waarde en streven elke dag naar een juridisch simpelere wereld - 'law made simple'.

PERFECTIE

Wij borgen verbetering door continu te zoeken naar kansen om het nog beter te doen. Elke dag weer.

Top
WhatsApp chat