Maliestraat 3 | 3581 SH | Utrecht +31 85 303 64 29

Aansprakelijkstelling Imtech

Aansprakelijkheidsrecht

Aansprakelijkstelling Imtech-bestuurders, -commissarissen en accountant. Recent stelde Dries Beljon als advocaat van stichting Imtechclaim namens meer dan 600 gedupeerde aandeelhouders de (oud-)bestuurders, (oud-)commissarissen en (controlerend) accountant KPMG officieel aansprakelijk. Bij afwijzing van de claim start de gerechtelijke procedure spoedig.

De woorden van Kees van Lede, die in mei 2015 afscheid nam als president-commissaris van Imtech, spreken boekdelen. In een interview met NRC Handelsblad omschrijft hij de situatie die hij er bij zijn aantreden twee jaar geleden aantrof als ,,schandalig”.

Van Lede wist toen al dat Imtech er niet goed voor stond, zo geeft hij in het interview aan. Er was net een boekhoudschandaal in Duitsland aan het licht gekomen en de beurskoers was bijna gehalveerd. Maar ,,de werkelijkheid was onwaarschijnlijk veel slechter”, zegt hij nu. ,,Het was onthutsend. Imtech was niets meer dan een verháál.”

Van Lede: ,,Het verhaal naar de beurs dat het bedrijf marges maakte van 4 procent, 6 procent. Onzin. En iedereen geloofde erin: de beleggers, jullie. Kijk, de monteurs, de projectmanagers, dat was oké. Maar daarboven! Er was totáál geen controle. Als je bedrogen wordt, laat je je ook bedriegen.”

Dries Beljon is advocaat van stichting ImtechClaim.nl en zet zich in voor aandeelhouders die schade hebben geleden door het handelen van Imtech, haar bestuurders en commissarissen en de diverse banken.

Sinds de oprichting van de stichting hebben zich tot medio augustus 2016 al meer dan 600 deelnemers aangemeld.

DATUM:

18 mei 2016


More Projects

Top
WhatsApp chat