Reactorweg 47 | 3542 AD | Utrecht +31 85 303 64 29
ONZE EXPERTISES.
Ondernemingsrecht Contractenrecht

LEAN staat je bij in uiteenlopende kwesties rondom je onderneming. Van overeenkomsten en interne besluitvorming tot fusies, overnames en het voorkomen van geschillen over contracten met klanten en/of leveranciers. In goede en slechte tijden. Kansen benutten. Bij ons ben je altijd in goede handen.

  • Text Hover
Corporate litigation

Geschillen over interne besluitvorming, fusies en overnames of issues met (mede-)aandeelhouders of bestuurders en claims van beleggers. Wij treden op voor bedrijven, instellingen en (oud-)bestuurders en toezichthouders die aangesproken worden wegens onbehoorlijke bestuur. De advocaten van LEAN zijn echte specialisten die houden van complexe en omvangrijke (aansprakelijkheids)procedures.

Arbeidsrecht & medezeggenschap

Verandering is de enige constante factor in het arbeidsrecht. Actuele en brede kennis van dit specialisme is dan ook een must. LEAN staat organisaties, (statutair) bestuurders en (HR-)managers bij en adviseert niet alleen over de ‘alledaagse’ arbeidsrechtelijke geschillen, maar is meer nog over specifieke specialistische vraagstukken als reorganisaties, fraudekwesties of het medezeggenschapsrecht. Echte specialisten dus met dito korte lijnen en adviezen. Adviezen waar je echt op kunt varen. Altijd fair en continue scherp in onderhandelingen en procedures. Twijfel niet, neem contact op en ervaar het verschil.

  • Text Hover
  • Text Hover
Bedrijven in moeilijkheden

Wij zijn LEAN LAWYERS. Advocaten gespecialiseerd in crisissituaties. Je raakt betrokken bij een faillissement of je onderneming verkeert in financieel zwaar weer? LEAN weet hoe de hazen lopen. Wij adviseren je over de risico’s van een (naderend) faillissement of surseance van betaling. Wij weten daarnaast de kansen die zich voordoen bij een herstructurering, faillissement te pakken. Of het nu is in een discussie met de bank of met afnemers of leveranciers of dat je door de curator aansprakelijk wordt gesteld. Wij bieden je altijd adviezen waar je op kunt varen.

Procesrecht & incasso

Factuur niet betaald? Conflicten met leveranciers, debiteuren of contractspartij? Onze incasso- en procesadvocaten lossen het op en incasseren waar je recht op hebt. Worden de afspraken uit het contract niet nagekomen? Wij bijten ons vast in jouw dossier en laten niet los, totdat jij tevreden bent. Advocaat/partner Dries Beljon is voorzitter van de Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA). Hij en zijn team als geen ander op de hoogte van alle incasso- en procesrechtelijke ontwikkelingen.

  • Text Hover
Vastgoed & huurrecht

De wereld van het (distressed) retail, projectontwikkeling, vastgoed- en huurrecht en het gerelateerde bouw- en bestuursrecht is dynamisch en juridische veranderingen volgen elkaar in snel tempo op. Jij hebt een ambitie of probleem met juridische component. Wij fixen het. Wij kennen de markt en de spelers. Snel schakelen is hierbij een must en dat gaat het gemakkelijkst met een partner die vastgoed 'ademt'.

  • Text Hover
Financieel recht & verzekeringsrecht

De bank- en verzekeringsbranche, maar ook de wereld van vermogensbeheer, beleggingsfondsen en financieel advies - LEAN weet hoe de hazen lopen. Heb je als particuliere belegger, polishouder ondernemer, investeerder of consument een conflict met een bank of verzekeraar? LEAN LAWYERS procedeert en adviseert.

  • Text Hover
IE-, ICT-, privacy- en merkenrecht

De digitalisering van onze samenleving leidt tot complexe regelgeving op het gebied van IE-, ICT-, privacy- en merkenrecht. De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming, in het Engels: GDPR) is in 2018 in werking getreden en heeft forse impact op nagenoeg iedere organisatie. Discussies over IE-, auteurs- en merkenrecht komen steeds vaker voor en ICT-recht is een vak op zich. Deze rechtsgebieden zijn dan ook niet meer weg te denken in de moderne wereld en spelen een extreem belangrijkere rol in elke onderneming. De advocaten en juristen van LEAN LAWYERS weten van de hoed en de rand en wijzen je de weg.

MENSEN

Wij geven ruimte voor creatieve ideeën. Wij zoeken en vinden mensen met het LEAN DNA. Steeds weer.

WAARDE

Wij creëren - toegevoegde - waarde en streven elke dag naar een juridisch simpelere wereld - 'law made simple'.

PERFECTIE

Wij borgen verbetering door continu te zoeken naar kansen om het nog beter te doen. Elke dag weer.

Top
WhatsApp chat