Insolventie & herstructurering, LEAN, Ondernemingsrecht

LEAN Lawyers adviseert bij doorstart van Witteveen

Paul van den Berg en Marlena Koscielniak hebben namens LEAN LAWYERS geadviseerd bij het gehele aankooptraject met de curator van de failliete modeketen Witteveen.

Meerdere gegadigden

Meerdere partijen hadden belangstelling voor de failliete modeketen, een groep Nederlandse investeerders – verenigd in de vennootschap Witteveen Retail – gaat nu verder met de failliete damesmodeketen Witteveen.

Bijna 100 winkels

Voor faillissement had Witteveen bijna 100 winkels verspreid over het land, waarvan er nu nog 72 open zijn. Verder is met de curator de afspraak gemaakt dat de nieuwe eigenaren – die dus bij werden gestaan door LEAN LAWYERS – tenminste 70% van het winkelpersoneel een nieuwe baan zullen aanbieden. Voor het bankroet werkten zo’n 400 mensen bij het bedrijf.

Meer over deze transactie vind je op de websites – FD.nl –NOS.nl – NU.nl – FashionUnited.nl